Techniek

Bij het ENDIS kantoorgebouw speelt het atrium een belangrijk rol. Architectuur en functionaliteit komen hier prachtig samen. Middels natuurlijke ventilatie wordt het gebouw voorzien van verse lucht. Afvoer van lucht geschied via het atrium (te openen luiken tpv sheddak), toevoer via de klimaatgevel. De klimaatgevel is gecompartimenteerd per verdieping zodat de lucht niet té veel kan opwarmen.

Lucht wordt eventueel voorverwarmd of -gekoeld middels plafondpanelen.’Lichtplanken’ in de klimaatgevel zorgen ervoor dat natuurlijk licht zo diep mogelijk het gebouw in komt.

Bijzonder is het grote oppervlak aan PV panelen, zowel op het dak dat een sheddak vorm heeft, als op de zuidgevel waar PV verwerkt is in de verstelbare horizontale lamellen. Het zorgt ervoor dat het gebouw in zijn eigen energieverbruik kan voorzien. De openingen in de Zuidgevel zijn minimaal terwijl de Oost- en Westgevel volledig transparant is.